San Marco

Roeselare

Ooststraat 79, 8800 Roeselare 051/24 44 05 - BE 0457.325.801

Kelderresten

Saladini Pilastri, Rosso Piceno (Le Marche, Ita)

De Marken is een wijngebied in Midden-Italië, aan de Adriatische zijde. Om deze “appellation” Rosso Piceno te maken, gebruikt men sangiovese en montepulciano. Dit resulteert in een diep kersenrood gekleurde wijn, vol body met zachte tannines in de finish. Geeft zich ten volle als begeleider van stevige vleesgerechten.

Château Lamartine, Le Benjamin, Cahors, (Zuidwesten, Fra)

De wijnmaker, Alain Gayraud, is een persoonlijkheid in Cahors. Hij staat genoteerd bij de topwijnmakers van de streek. Typisch aan zijn wijnen is de overvloed aan fruit. Geen schrale droge wijnen, maar sappige tannines die je veel drinkplezier geven. Deze instapcuvée is een mooi voorbeeld gemaakt van de malbec aangevuld met 20% merlot. Donker gekleurd, presente tannine en een korf vol met rood en zwart fruit. Stevige wijn.

Lorem ipsum dolor sit amet,

Domaine Alary, La Gerbaude, Côtes du Rhône (Zuidelijke Rhône, Fra)

De gebroeders Alary, uit de buurt van Cairanne, maken deze cuvée op basis van grenache aangevuld met syrah. Zachte wijn, puur rood fruit, veel zonnige warmte in de mond, maar met een stevig karakter. Klasbak in zijn categorie.

Lorem ipsum dolor sit amet,

Fossacolle, Rosso di Montalcino (Toscanië, Ita)

Kleine broer van de Brunello, eveneeens gemaakt van de sangiovese grosso, maar van de jongste aanplanten. Donker robijnrode kleur, frisse fruitaroma’s in combinatie met wat ledertoetsen en bosgrondgeur. Krachtige en volle smaak waar het hoog alcoholgehalte perfect in evenwicht gehouden wordt. Rijpt 10 maanden in Franse eiken vaten wat de opvallende rondheid van de wijn ten goede komt. Klasse.

Openingsuren

Maandag: GESLOTEN

Dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag: open van 09 tot 22 uur.

Zon- en feestdagen open van 11 tot 21 uur.